Domácí ovocný čaj

Nakrájíme ovoce, pečlivě usušíme a připravíme si skvělý čaj v BIO kvalitě

Kvalitní čaje si nemusíme vždycky jen kupovat ve specializovaných obchodech, ale klidně i připravit z domácích surovin. Kvalitní BIO jablka, třeba ta z vlastní zahrádky, postupně nakrájíme na plátky a necháme pozvolna usušit. Jde o ideální nápoj nejen pro menší děti, ale klidně i těhotné a kojící matky. Vše naprosto bez chemie a už během pár minut, zdravě a velmi chutně zároveň. Co si ještě víc přát, že?

Během zimních měsíců jde o skvělou zásobárnu důležitých vitamínů

Nemusíme užívat jen a pouze potravinové doplňky, stačí si nasušit do zásoby plátky jablek, hrušek nebo švestek. Rakytníkový čaj také není od věci, jde prostě o malé bobulky plné vitamínů. Domácí ovocný čaj si můžeme dosladit třeba medem, nabízí se třeba i melasa. Nemusíme využít jen jeden druh ovoce, ale udělat si třeba poctivou směs – z borůvek, rybízu, švestek, třešní nebo nektarinek, nabízí se také brusinky. Mražené, kompotované nebo i čerstvé ovoce, které si namícháme podle chuťových preferencí, zachutná prostě na jedničku.

Kvůli prakticky nulovému obsahu kofeinu je domácí ovocný čaj pro všechny věkové skupiny

Dopřát si jej mohou staří i mladí, podomácku vyrobený ovocný čaj prakticky neobsahuje žádný kofein, ale nabízí špičkovou chuť i vůni. Bez barviv a aromatických látek, nýbrž opravdu stoprocentně z lůna přírody. Chemicky neošetřené ovoce je trefou do černého, BIO produkty mají zkrátka hodně co do sebe. Jablečné slupky nebo jablečná dužina, pár borůvek a brusinek na lepší zažívání, ale klidně i trochu citronové a pomerančové kůry. Zvýraznit aroma a dodat vitamíny, to je zde jasným cílem! Nezapomeňte, že teplota při sušení by neměla překročit čtyřicet stupňů Celsia, jinak by domácí ovocný čaj přišel o spoustu prospěšných látek!