Ovocný čaj výroba

Na našem trhu je řada lahodných čajů, ovocné varianty patří mezi nejpopulárnější

Jsou bez alkoholu a kofeinu, takže už jen tím prospívají našemu zdraví. Ovocné čaje ale nabídnou mnohem více, než je aroma. Tedy za předpokladu, že si je připravíme doma z pečlivě vybraných surovin. Krabičky prodávané v regálech supermarketů možná pěkně voní, ovšem obsah ovocné složky je zde maximálně v řádu několika procent. V mnoha případech se dočkáte spíš pořádné porce ibiškového květu nebo jablečné kůry. I to jsou ale zdravé suroviny…

Výroba ovocného čaje aneb velmi nenáročný proces, který zvládne každý

Usušíte a uschováte v prostředí, kde se nebude zbytečně znehodnocovat. Nabízí se třeba skleněná dóza, méně vhodným už pak je prodyšnější papírový sáček. Výroba ovocného čaje je vlastně jednoduchost sama. Nakrájet pár jablek, plátky usušit a pak udělat čaj s fenyklem, to je skvělým lékem na nadýmání nebo jiné menší zdravotní problémy. Domácí ovocný čaj má velmi jemnou chuť, nabídne ale i řadu vitamínů, minerálních látek a dalších živin, které naše tělo potřebuje. I pro naše nejmenší se hodí čaj z jablek, hrušek nebo třeba šípku. Využít se dají i dlouhodobě zmražené jahody nebo maliny, díky nimž dostane nápoj sladší chuť – a ta bude vyhovovat nejen dětem.

Pozor však na koření, které těm nejmenším dětem moc nesvědčí. Řeč je tu hlavně o hřebíčku nebo skořici, tedy surovinách typických pro zimní období. Nám se rozhodně nic nestane, spíše naopak, ale děti do jednoho roku věku by měly čaj se skořicí spíše vynechat. Při výrobě domácích ovocných čajů se dá skvěle zkombinovat jablko a skořice, ale také hruška se hřebíčkem nebo třeba pomeranč se zázvorem. Obvykle je to ale věc fantazie, každý má jistě svou oblíbenou (a naopak neoblíbenou) směsici, takže výroba ovocného čaje má tisíc a jednu podobu.